TEATTERI LA STRADA JA TURVALLISEMMAN TILAN PERIAATTEET
Kaikessa Teatteri La Stradan toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joihin edellytämme kaikkien toimintaan osallistuvien sitoutuvan. Periaatteiden rikkomiseen puututaan ja kaikkia osapuolia kuullaan rakentavasti keskustellen heidän niin halutessaan tai etsitään muulla tavoin ratkaisu ongelmaan.
Jokaisella on tarve ja oikeus olla turvassa. Teatterin toimintaa järjestävillä on velvollisuus huolehtia siitä, että jokaisella toimintaan osallistuvalla on turvallinen olla ja että jokainen tulee kuulluksi ja kunnioitetuksi omana itsenään. Meille turvallinen tila tarkoittaa sitä, että jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja toisen kunnioittaminen ovat kaiken toimintamme perusta.
Teatteri La Stradan toiminta on syrjinnästä vapaata. Toimintamme piirissä ei suvaita syrjimistä vamman tai terveydentilan perusteella (ableismia), rasismia, seksismiä, trans- eikä homofobiaa.
Jos koet tai huomaat toiminnan yhteydessä häiritsevää tai syrjivää käytöstä, ilmoita siitä toimintaa ohjaavalle henkilölle. Keskustelu ohjaajan kanssa on luottamuksellista. Hänellä on vaitiolovelvollisuus.
TURVALLISEMMAN TILAN PERIAATTEET
Toivomme, että luet periaatteemme ajatuksella ja toimit niiden mukaisesti osallistuessasi toimintaamme. Näin takaamme kaikille turvallisen toimintaympäristön. Kiitos!
Älä tee oletuksia henkilöstä, hänen taustoistaan tai mielipiteistään esimerkiksi ihonvärin, muiden ulkoisten ominaisuuksien tai puheen perusteella.
Ole hienotunteinen kysymyksissäsi liittyen esimerkiksi taustaan, perhesuhteisiin tai sairauksiin. Ethän oleta ihmisen sukupuolta tai seksuaalisuutta. Kunnioitamme jokaisen kokemusta omasta itsestään.
Huomioi, että kaikki eivät pysty toimimaan samalla tavalla kuin sinä tai joku toinen. Kohtaa hienotunteisesti toisen ihmisen haasteet ja rajoitteet.
Älä halvenna tai nolaa toisia. Älä arvostele toisten ulkonäköä tai muita ominaisuuksia.
Suhtaudu avoimesti ja kunnioittaen omistasi poikkeaviin näkemyksiin ja mielipiteisiin.
Kunnioita toisen puheenvuoroa. Kunnioita myös toisen tarvetta olla hiljaa tai vastaamatta.
Mieti, mitkä ovat omat rajasi ja miten kunnioitat toisen rajoja, esimerkiksi toisen koskettamiseen liittyen. Jos et tiedä toisen rajoja, voit kysyä niistä sensitiivisesti ja vastavuoroisesti kertoa muille omista rajoistasi.
Jos koet tulevasi epäasiallisesti tai epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi, keskustele kokemuksestasi ohjaajan kanssa.