Aamulehti 24.5.2011

folder_openLehtijutut

KAISA JÄRVELÄ

LAULU TULIPUNAISESTA KUKASTA

Tamperelainen kehitysvammaisten teatteri La Strada on ottanut rohkean askeleen ja tehnyt Anu Panulan ohjauksessa ensimmäisen kokoillan näytelmänsä. Haastetta on reilusti enemmän kuin teatterin ensimmäisessa tuotannossa, runokoosteessa Elämän Jano – eikä kuitenkaan yhtään liikaa, kuten lopputulos osoittaa. Ryhmä tulkitsee Johannes Linnankosken klassikkotarinan suomalaisen maaseudun Don Juanista koskettavasti, harvinaisella tunteen palolla.

Kimmo Koski tekee maratonroolissaan naisia kaatavana Olavina erityisen ihailtavaa työtä. Valtavasta repliikkimäärästä huolimatta hän ehtii keskittyä myös tulkintaan.Tarinaa kantaa vähän eksynyt, mutta vilpittömästi rakkaudenjanoinen nuori mies, joka yleisöstä kuuluneista huokauksista päätellen jäi lähtemättömästi myös muutaman katsojan päiväuniin.

Kyllikkiä näyttelevä Tutu-Liisa Viljanen ja esityksen muut naispuoliset näyttelijät ottavat vuorotellen sujuvasti haltuunsa paitsi Olavin sydämen myös näyttämön. Energia ja tunne eivät sammu hetkeksikään. Jokaisella repliikillä on väliä. Kokonaisuutta rytmittää Sami Panulan sovittama musiikki, jonka toteutuksen ryhmä hoitaa hienosti yhteistyönä.

Kuiskaaja Paula Hakamaa tekee arvokkaan työn. Hänen tukensa ansiosta näyttelijät uskaltavat keskittyä olennaiseen: tulkitsemaan raikkaasti ja puhuttelevasti tarinan, jonka katsoja luuli jo tuntevansa läpikotaisin.

Related Posts

Valikko