Pirkanmaan Sanomat/Heinäkuu 2011

folder_openLehtijutut

JARNO HIILLOSKORPI

Tulipunakukka, ihmekukka

Uusimman tamperelaissovituksen Tulipunaisesta kukasta on tehnyt Anu Panula, jonka vetämä kaksivuotias kehitsvammaisteatteri La Strada innostui aiheesta työstäen sovituksen ensi-iltaan kuluvan vuoden toukokuussa teatteri Tapiossa. Rohkea ja hatun noston arvoinen teko, jossa rima kohotettiin korkealle.

Esityksessä käytettiin Jorma Panulan säveltämää musiikkia Sami Panulan sovituksena tasokkaasti musisoivalle kvartetille. Musiikin osuus kasvaa sovituksessa olennaiseksi osaksi näytelmän sisällön ja hengen tulkitsijana. Myös monet ennestän tutu kansanlaulut sisältyvät esityksen laulujen sarjaan.

Näkemässäni esityksessä lavan kaikki esiintyjät olivat mukana avoimen innostuneesti, täydellä sydämellä. Sosiaaliseen osattomuuteen usein tuomitut kehitysvammaiset pääsivät näytelmän vuoden kestäneen harjoitusprosessin aikana hienosti osalliseksi taiteen demokraattisesta maailmasta.

Related Posts

Valikko